Цукрові мишки

Улюблене печиво дітей, його можна вирізати у будь-якій формі. Тісто можна вирізати ввечері, а випікати наступного дня

Ciao, bella, привіт! Рецепт цього дуже простого і надзвичайно смачного печива народився із кулінарної помилки (таке іноді трапляється, коли у холодильнику лежить одразу декілька сортів тіста) і так вийшло, що печиво, яке повинно було стати товстеньким вийшло тонким, а я залишилася із шматом тіста на руках.


І щоб не сильно ризикувати з начинками, довелося вирізати з нього мишок і посипати їх гранульованим цукром.


ІНГРЕДІЄНТИ:

Для тіста:

  • 300г борошна
  • 0,5 ч.л. порошку для випічки
  • 150г цукру
  • 1 жовток
  • 125 г. холодного масла або маргарину
  • 3 ст.л. сметани дрібка мускатного цвіту дрібка кайенського перцю дрібка солі терта цедра лимону
  • 1 жовток для змащування
  • 2 с.л. молока
  • цукор для посипання

підготовка: 35хв

очікування: 60хв

час випікання: 10-15 хв

температура:180°С


Приготування:

1. Змішати у великій мисці: борошно, цукор, порошок для випічки, приправи, сіль.


2. Додати нарізане маленькими кубиками масло, 1 жовток, сметану і за допомогою рук замісити гладке тісто. Сформувати з нього кулю, загорнути у харчову плівку або вологий рушник і поставити на холод на 2 години.


3. Притрусити стіл невеликою кількістю борошна, розкачати тісто до товщини 3-5мм і вирізати за допомогою форми печиво та викласти його на лист, застелений папером для випічки.


4.Розмішати у невеликій мисці жовток і молоко; змастити печиво цією сумішшю та посипати гранульованим цукром.


5.Випікати за температури 180 ° С до золотистого кольору.


0 comments:

Дописати коментар