Ciao, bella, привіт! Рецепт цього дуже простого і надзвичайно смачного печива народився із кулінарної помилки (таке іноді трапляється, коли у холодильнику лежить одразу декілька сортів тіста) і так вийшло, що печиво, яке повинно було стати товстеньким вийшло тонким, а я залишилася із шматом тіста на руках.
І щоб не сильно ризикувати з начинками, довелося вирізати з нього мишок і посипати їх гранульованим цукром.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Для тіста:
- 300г борошна
- 0,5 ч.л. порошку для випічки
- 150г цукру
- 1 жовток
- 125 г. холодного масла або маргарину
- 3 ст.л. сметани дрібка мускатного цвіту дрібка кайенського перцю дрібка солі терта цедра лимону
- 1 жовток для змащування
- 2 с.л. молока
- цукор для посипання
підготовка: 35хв
очікування: 60хв
час випікання: 10-15 хв
температура:180°С
Приготування:
1. Змішати у великій мисці: борошно, цукор, порошок для випічки, приправи, сіль.
2. Додати нарізане маленькими кубиками масло, 1 жовток, сметану і за допомогою рук замісити гладке тісто. Сформувати з нього кулю, загорнути у харчову плівку або вологий рушник і поставити на холод на 2 години.
3. Притрусити стіл невеликою кількістю борошна, розкачати тісто до товщини 3-5мм і вирізати за допомогою форми печиво та викласти його на лист, застелений папером для випічки.
4.Розмішати у невеликій мисці жовток і молоко; змастити печиво цією сумішшю та посипати гранульованим цукром.
5.Випікати за температури 180 ° С до золотистого кольору.
0 comments:
Дописати коментар